Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Vernieuwde kmo-portefeuille: meer gebruikers sinds vereenvoudiging

23 jan 2017 - 14.33u.
kmo-p

Op 1 april 2016 trad de vernieuwde kmo-portefeuille in werking. Het systeem van de verschillende van elkaar afgescheiden pijlers verdween.

De opdeling van het systeem in 6 verschillende pijlers met elk een steunplafond verdween en werd vereenvoudigd naar 2 soorten subsidiabele dienstverlening, namelijk opleiding en advies, met slechts nog 1 globaal steunplafond. Lees hier alles over de kmo-portefeuille

Recente cijfers die vorige week in de commissie werden medegedeeld, tonen nu aan dat er met eenzelfde budget meer kmo's worden bereikt.

Minister Muyters: "We bereiken met eenzelfde budget meer kmo’s, wat zorgt voor een grotere hefboom. We zijn geslaagd in onze doelstelling dat meer kmo’s extern advies zouden inwinnen en opleidingen geven aan hun medewerkers."

Advies

Van 1 april 2016 tot 31 december 2016 waren er voor advies 3054 goedgekeurde dossiers. Dat is een stijging met 644 dossiers tegenover dezelfde periode in 2015.

Opleiding

Van 1 april tot 31 december werden 84.656 opleidingsondersteuningen goedgekeurd. Vergeleken met dezelfde periode in 2015 zijn dat er 18.974 meer.

Kleine ondernemingen

Minister Muyters: "Uit de absolute getallen blijkt ook hier zeer duidelijk dat meer kleine ondernemingen een beroep hebben gedaan op de kmo-portefeuille om hun werknemers of zichzelf op te laten leiden, wat een heel goede zaak is."

"Ik denk dat daarmee ook wordt aangetoond dat de verlaging van het percentage op zich geen enkel negatief effect heeft gehad, want we kunnen met hetzelfde geld echt bereiken wat we wensen te bereiken, namelijk dat kmo’s meer extern advies vragen en meer opleiding geven in het bedrijf. Dat was toch de doelstelling. Ik ben daar dus heel blij mee."

"Wat mij betreft, werkt de huidige formule dus goed. De inspanningen inzake opleiding en vorming voor kleine ondernemers en zelfstandigen blijven we ondersteunen via dit instrument."

Lees hier het volledige verslag en alle cijfers uit de commissie


UP