Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

SEIAP helpt sociale ondernemingen groeien

27 jul 2017 - 15.50u.

Tot 25 augustus kunnen sociale ondernemingen zich kandidaat stellen voor het Social Enterprise Innovation Accelerator Programme. SEIAP geeft aan 25 sociale ondernemingen de kans om te innoveren en te groeien, onder andere aan de hand van workshops en coaching. Het traject zal doorgaan van oktober 2017 tot en met september 2018.

Het unieke acceleratieprogramma SEIAP wordt onder meer georganiseerd door De Punt. De Punt is een groeiplatform dat zich inzet om sociaal ondernemers te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun bedrijf via het project Spark Social Enterprise dat loopt tussen 2016 en 2019. Samen met de Sociale InnovatieFabriek, The Platform, University of Brighton, West Sussex County Council (VK) en Seinwezen (NL) hebben zij de schouders gezet onder SEIAP. Het programma wordt verder ook nog ondersteund door Interreg 2 Zeeën en provincie Oost-Vlaanderen.

Concreet gezien kunnen alle geëngageerde sociale ondernemingen die minstens 2 jaar actief zijn in de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen of Antwerpen zich kandidaat stellen voor SEIAP. Indien zij geselecteerd worden voor het programma, is het de bedoeling hen te stimuleren om zich verder te ontwikkelen door middel van innovatiecoaching op maat, action learning met andere sociale ondernemers, e-hub enzovoort.

Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen tot 25 augustus door het Expression of Interest-formulier in te dienen bij Pieter Werrebrouck (pieter@depunt.be), de selectie wordt ten laatste op 31 augustus bekendgemaakt. Dankzij de steun van Interreg 2 Zeeën en provincie Oost-Vlaanderen zal de deelname gratis zijn. Voor meer informatie kan u terecht op de website van De Punt, www.depunt.be


UP