Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Nieuwe handleiding voor het behalen van een CE-markering

18 jul 2016 - 13.36u.
Handleiding

Veel producten moeten een CE-markering krijgen voordat zij kunnen worden verkocht in de Europese Economische Ruimte. Het heeft betrekking op zowel consumentenproducten (speelgoed, microgolfovens, mobiele telefoons, …) als professionele producten (medische apparatuur, machines, meetapparatuur, …). Het geeft aan dat deze producten werden beoordeeld voordat ze op de markt kwamen en dus voldoen aan alle wettelijke eisen qua veiligheid, gezondheid en milieubescherming zoals vastgesteld in Europese richtlijnen.

De voorbije jaren werden heel wat richtlijnen met betrekking tot de CE-markering aangepast om ze beter op elkaar af te stemmen en verplichtingen voor fabrikanten, importeurs en distributeurs op een uniforme wijze in te voeren. Om alle marktdeelnemers te ondersteunen in deze complexe materie, publiceerde Agoria een whitepaper “CE markering”. In deze whitepaper vindt u een toelichting over het CE-markeringsproces, een overzichtstabel van de actuele CE-markeringsrichtijnen, een samenvatting van de verplichtingen van de verschillende economische operatoren (fabrikanten, importeurs en distributeurs) en een beschrijving van de belangrijkste basisrichtlijnen voor elektrotechnische en elektronica producten. Download gratis de whitepaper ‘CE-markering’ hier.

Zij die nog meer informatie willen over deze thematiek kunnen altijd een bezoekje brengen aan de website over CE-markering van de Europese Commissie.

https://ec.europa.eu/growth/single-market/ce-marking/manufacturers/affix-ce-marking/ Op deze webpagina wordt dit onderwerp haarfijn uitgelegd wat de verplichtingen zijn voor de drie bovenvermelde categorieën (fabrikanten, importeurs en handelaars) aan de hand van voorbeelden en filmpjes. U kan ook altijd terecht bij de dienst Enterprise Europe Network Vlaanderen via enterprise.europe@vlaanderen.be voor een meer individuele benadering.


UP