Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Neem deel aan Europese samenwerking rond materialen en engineering

31 mrt 2016 - 15.57u.

M.ERA.NET 2 is een ERA.Net COFUND dat tot doel heeft de samenwerking tussen Europese organisaties te stimuleren met als thema materialen en engineering. De eerste oproep is opengesteld.

Er worden projectvoorstellen verwacht over de volgende topics zoals nader omschreven in het werkprogramma van de call :

  • Integrated computational materials engineering (ICME);
  • Innovative surfaces, coatings and interfaces;
  • High performance synthetic and biobased composites;
  • Functional materials;
  • Interfaces between materials and biological hosts for health applications;
  • Materials for additive manufacturing.

Aan deze oproep nemen 35 steunverlenende agentschappen uit 22 Europese landen deel en daarnaast ook Brazilië Sao Paulo, Rusland, Zuid Afrika en Taiwan met een voorzien globaal budget van ongeveer 40 miljoen euro. Nadere informatie over de deelnemende landen en regio’s met hun respectievelijke steunmodaliteiten is beschikbaar op de website : https://www.m-era.net/joint-call-2016/participating-countries-regions-call-2016 Er is ook een partnersearch tool beschikbaar voor de M-ERA.NET 2 Call 2016 : http://www.nmpteam.com/ .

De uiterste indiendatum, voor pre-proposals, is dinsdag 14 juni 2016 (12:00 uur 's middags)!

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) voorziet 1 miljoen euro om het Vlaamse aandeel te financieren en zet hiervoor het steunkanaal van de O&O-bedrijfsprojecten in.

Bij deelname aan de oproep zal de projectleider van het internationale M-ERA.NET-project de pre-proposal bij M-ERA.NET indienen tegen 14 juni 2016, 12:00 uur ’s middags.  De Vlaamse deelnemer die steun vraagt van het VLAIO dient daarnaast ook een VLAIO-Annex bij VLAIO in te dienen tegen dezelfde limietdatum van 14 juni 2016, 12:00 uur ’s middags. De template hiervoor is beschikbaar op de VLAIO-website : http://www.iwt.be/subsidies/documenten/era-annex-voor-oo-doc

Meer informatie?
De oproepdocumenten zijn beschikbaar via:
https://www.m-era.net/joint-call-2016

Indien u wenst deel te nemen in een projectvoorstel of een aanvraag in te dienen, contacteert u best tijdig de volgende personen bij het VLAIO: Paul Schreurs (paul.schreurs@vlaio.be - 02 432 42 85), Johan Michiels (johan.michiels@vlaio.be - 02 432 43 06) of Elsie Declercq (elsie.declercq@vlaio.be - 02 432 42 78).

Uw potentiële buitenlandse partners contacteren ook best hun resp. nationaal of regionaal steunagentschap. 


UP