Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Lancering Ondernemersplatform Limburg

13 okt 2016 - 10.19u.

Samen slim, werkt! Het was de slogan die veelvuldig weerklonk op 28 september op de Corda Campus te Hasselt. Die dag was namelijk de officiële lancering van Ondernemersplatform Limburg. Dit Ondernemersplatform bracht samen met de dienst Economie van de Provincie Limburg maar liefst 16 Limburgse partners bijeen, met het oog op de creatie van diverse sectorgerichte en cross-overprojecten voor de stimulering van innovatief en internationaal ondernemerschap. Hierbij is een significant budget samengesteld met EFRO-, Hermes- en Provinciale middelen.

De laatste jaren kampte Limburg namelijk met een aantal structurele problemen, die versterkt werden met de sluiting van de belangrijkste werkgever Ford Genk. Om deze problemen aan te pakken werd het “Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat” of SALK ontwikkeld, een totaalvisie om het economisch weefsel te verstevigen en de jobcreatie te versterken. Binnen het SALK zet EFRO mee zijn schouders onder projecten rond de maakindustrie, energie en cleantech, creatieve industrie, bouw, zorg, vrije tijd, ondernemerschap en technologie.

Gedeputeerde Erik Gerits en Voorzitter Urbain Vandeurzen waren alvast enthousiast over de nieuwe kansen die in de 12 EFRO-projecten geboden worden. Maar nog enthousiaster waren de coördinatoren die hun project voorstelden, en ondertussen vol goede moed van start zijn gegaan!


UP