Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Lancering 19de oproep projectvoorstellen IraSME

6 dec 2016 - 8.23u.
Oproep

De 19de oproep IraSME staat open. IraSME is de opvolger van het era-net ERASME, waarbij een beperkt aantal agentschappen en ministeries verdere oproepen organiseert met eigen financiële middelen.

IraSME richt zich op kmo's en stelt zich tot doel de competitiviteit van kmo’s te versterken door samenwerking tussen kmo’s van verschillende regio/landen onderling en met kennisinstellingen te verhogen. De deelnemende landen/regio’s in de 19de oproep zijn Vlaanderen, Wallonië, Duitsland, Oostenrijk, Rusland en de Tsjechische Republiek. De deelname van Hauts-de-France (Nord Pas de Calais-Picardie) dient nog bevestigd te worden. Er zijn geen thematische beperkingen.

De sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen is 29 maart 2017 (12.00u)!

De partners in deze internationale aanvraag moeten voor hun bijdrage in het project steun aanvragen via de bestaande steuninstrumenten in hun eigen regio/land. Vlaanderen participeert met het kmo-programma (kmo-innovatieprojecten). Het consortium dat een project kan indienen omvat partners uit minstens twee landen met minstens één kmo per betrokken land. Merk op dat voor projecten met enkel Waalse en Vlaamse partners nog een bijkomende partner uit een ander land noodzakelijk is. Samenwerking met kennisinstellingen is mogelijk, maar niet verplicht.

Naast de internationale IraSME-aanvraag, is het ook nodig om een kmo-innovatieproject-aanvraag voor het Vlaamse deel bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen in te dienen (ten laatste op 29 maart 2017, 12.00u).
Indien u wenst deel te nemen in een Ira-SME projectvoorstel, gelieve tijdig contact op te nemen met het agentschap. De oproepdocumenten vindt u via: http://www.ira-sme.net/calls/current-call/.

Op 31 januari 2017 vindt in Aken (D) het IraSME en CORNET partnering event plaats, in samenwerking met Enterprise Europe Network (EEN). Op het programma staan o.m. presentaties rond IraSME, CORNET, EUREKA/Eurostars, H2020 en EEN. Elevator pitches nadien worden gevolgd door face-to-face meetings met potentiële partners. Deelname is gratis, agenda en registratie via https://www.b2match.eu/irasme-cornet-aachen-2017/.

Contactpersoon voor IraSME is Ria Bruynseels (ria.bruynseels@vlaio.be).


UP