Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hands on Design - 8ste triënnale voor vormgeving

19 jan 2017 - 11.22u.
Hands on design

Ambacht leek tot voor kort een oud, beladen woord, maar is vandaag overal. In Vlaanderen is het ambacht  nooit verdwenen uit de maakindustrie. Nieuwe machines en technologieën maken handwerk opnieuw economisch rendabel. Door het creatief gebruik van deze nieuwe mogelijkheden, krijgt handwerk nieuwe verschijningsvormen. Dat zorgt er ook voor dat meerdere startende designstudio’s hun eigen ontwerp zelf uitvoeren.

Handmade slaat aan. Eén van de redenen is ongetwijfeld de virtuele wereld die mensen doet snakken naar echte, tastbare producten. Objecten met een duidelijke maker en een verhaal.

Het nieuwe economische potentieel is curator Johan Valcke niet ontgaan. De hoofdbedoeling van Hands on Design: tonen wat is, maar ook nieuwe impulsen geven en nieuwe samenwerkingen mogelijk maken. Alles komt samen in de tentoonstelling Hands on Design in het Design museum Gent. Hands on Design brengt makers, designers en bedrijven samen om nieuwe producten te creëren die de meerwaarde, de gevoelswaarde van dat gewaardeerde handwerk  in zich hebben.

De scenografie evoceert een gigantisch burgershuis met salons en achterkamers. In de salons staan een tachtigtal producten opgesteld, in de achterkamers ziet de bezoeker de processen, de materialen, gereedschappen, mallen en prototypes die het uiteindelijke product voorafgaan.

Boten, tapijten, stoelen tafels, zilverwerk, keramiek, houtsnijwerk, speelgoed,… kortom een massa voorwerpen die heel dicht bij ons mensen staan krijgen er een podium en zijn zeer tastbaar aanwezig.

Een aanrader voor wie van mooie dingen houdt. Vele duizenden bezoekers genoten reeds van deze expo. Verwen uzelf en breng een bezoek. Nog tot 5 maart 2017.

U kan met al uw vragen terecht bij curator Johan Valcke, johan.valcke@designvlaanderen.be.


UP