Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Feest voor 5 jaar Agentschap Ondernemen: terugblik

23 apr 2014 - 9.18u.
Sfeerbeeld van de receptie

Ecotips, het tweemaandelijkse milieumagazine, brengt in zijn recentste editie een uitgebreid verslag van de vijfde verjaardag van Agentschap Ondernemen. Onder de titel 'Vectoren voor sterker ondernemen' laat het vier prominenten gastsprekers aan het woord over hun ervaring met het agentschap en hun visie op de toekomst van het Vlaams ondernemerschap.

Ecotips roemt de initiatieven van Agentschap Ondernemen. 'Via instrumenten als de kmo-portefeuille en de ecologiepremie genereerden de Vlaamse ondernemers tijdens de voorbije vijf jaar meer dan 60.000 transacties per jaar met het Agentschap Ondernemen. Het is maar een tipje van de sluier, want er zijn ook nog de Fabrieken van de Toekomst die het Nieuw Industrieel Beleid in Vlaanderen in Actie vorm zullen geven. En voor de toekomst staan er nog enkele sterke initiatieven op stapel.'

Voortrekkersrol

Toch blijft men niet blind voor mogelijke verbeteringen. Zo pleit Wilson De Pril, directeur-generaal bij Agoria Vlaanderen, voor meer waardering voor het bedrijfsleven en de meerwaarde die het genereert. Het is één van zijn oplossingen om Vlaamse ondernemers niet te demotiveren. Marc Dillen, directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw, raadt aan om de adviesverlenende nog meer met de neus in dezelfde richting te krijgen. Voor hem moet Agentschap Ondernemen zijn voortrekkersrol en faciliterend optreden blijven doortrekken.

Een positieve vermelding is er voor het inspiratiekrantje voor ondernemers van Agentschap Ondernemen. Dat krantje kwam speciaal uit voor de vijfde verjaardag van het agenstchap en bundelt getuigenissen van ondernemers. De getuigenissen gaan telkens over projecten waarvoor de ondernemers steun ontvingen van Agentschap Ondernemen.

Het volledige artikel in Ecotips kan u hier lezen.

Foto's: Gerbrand Van Uytvanck


UP