Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Europa in je Buurt

25 apr 2017 - 9.08u.
Europa in je Buurt

Op 7 mei 2017 slaan ESF, PDPO, EFRO, de stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen opnieuw de handen in elkaar voor ‘Europa in je Buurt’.  Dit jaar wordt als locatie gekozen voor de stadshal in het centrum van Gent.

Bezoekers kunnen er kennismaken met allerlei Europese projecten en meer te weten komen over de werking van de Europese unie terwijl de kinderen zich amuseren in de mobiele kinderboerderij, zich laten grimmeren of zich van hun beste kant laten zien in de fotoshoot. Check www.europainjebuurt.be voor het volledige programma.

Ook in de andere provincies wordt een brede waaier aan activiteiten georganiseerd zo organiseert de provincie Antwerpen een heuse ‘Pop-up Europa’ doorheen de hele provincie. Gedurende twee tot vier weken staat een gemeente in het teken van Europa. Met een tentoonstelling, lezingen, films, wedstrijden en activiteiten voor scholen is er altijd wel iets leuks te beleven. De aftrap hiervan wordt gegeven op vrijdag 5 mei in Herentals. Meer informatie.

De provincie Vlaams-Brabant organiseert tussen 8 en 13 mei een heuse Europa week met elke dag andere boeiende activiteiten zo zijn er o.a. FabLab workshops voor scholen, kan je deelnemen aan een debat over Europees ondernemerschap of geïnspireerd raken over hoe creativiteit bijdraagt aan de verandering van de stad . De apotheose gebeurt op zaterdag 13 mei in de Brouwerij van Palm in Steenhuffel waar je aan de slag kan gaan met jouw ondernemingsidee, kan deelnemen aan een brouwerij bezoek of kennismaken met de Brabantse trekpaarden Stoeterij Diepensteyn of jouw oude spullen een tweede leven geven in het repaircafé. Ontdek het volledige programma hier

West-VlaanderenDe provincie West-Vlaanderen organiseert zondag 7 mei een boeiende evenement in Cultureel Centrum de Grote Post in Oostende. In de voormiddag zoomt de EU TALKSHOW in op de Europese actualiteit. Volgende thema’s komen aan bod: ‘30 jaar Erasmus+: een mijlpaal voor Europa’, ‘Junckerplan voor investeringen in Europa’, ‘Europa en Energie’ … . De EUROPABUS neemt je in de namiddag mee langs enkele Europese projecten in Oostende en omgeving. Zo ontdek je meteen de concrete impact van Europa op deze regio. Deelnemen aan dit publieksevent is gratis, maar wel graag vooraf en uiterlijk 28 april 2017 online inschrijven.


UP