Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Eerste transnationale oproep voor projectvoorstellen SUSFOOD2!

6 jan 2017 - 11.45u.
Geld

Het strategisch doel van SUSFOOD2 is het versterken van de samenwerking in onderzoek, ontwikkeling en innovatie tussen EU lidstaten en geassocieerde landen en dit met het oog op het maximaliseren van de bijdrage van R&D tot de ontwikkeling van meer duurzame voedingssystemen van productie tot consumptie. SUSFOOD2 promoot een multidisciplinaire benadering over de sectoren heen van biologie tot food engineering.

SUSFOOD2 start de 5-jarige samenwerking met de transnationale oproep voor projectvoorstellen op het vlak van research/research en innovatie voor duurzame voedingsproductie en –consumptie.

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen zal deelnemen aan de oproep research en innovatie voor de topics :

  • Innovatie op het vlak van procestechnologie en product 
  • Toegevoegde waarde, efficiënter gebruik van grondstoffen en energiebronnen en vermindering van afvalstromen in duurzame voedingssystemen.

Een project wordt ingediend door minstens 3 deelnemers uit minstens 3 SUSFOOD2 partnerlanden. Projecten kunnen maximaal 36 maand duren. Het totaal projectbudget mag de 1.5 M euro niet overschrijden. Het budget van 1 partner mag niet de 70 % van het totaal budget overschrijden. Registratie op de Meta Knowledge Base (MKB) – http://susfood-db-era.net is verplicht.

Dit is de tijdslijn van deze oproep : opening voor pre-proposals : 09/01/2017 ; sluiting voor pre-proposals : 13/03/2017 3 p.m. CET ; evaluatie (peer review) en selectie : midden juni 2017 ; uitnodiging voor indienen full proposals : 26/06/2017 ; sluiting voor full proposals : 08/09/2017 3 p.m. CET ; evaluatie (peer review) en selectie : midden december 2017 ; start projecten : januari – mei 2018.

Vlaamse bedrijven (kmo’s en grote bedrijven) die samen met buitenlandse bedrijven en/of kennisinstellingen een R&D project wensen uit te voeren, kunnen hun deel van het project indienen bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen in het O&O programma. Vlaamse kennisinstellingen kunnen deelnemen als onderzoekspartner of onderaannemer? van de aanvragers. De bedrijven moeten zich aanmelden uiterlijk op 13 maart 2017 bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen met de volgende documenten :

Meer informatie over deze oproep kan u vinden op de website van SUSFOOD2 : http://susfood-db-era.net/drupal/content/call-documents

U kan steeds terecht bij de SUSFOOD2 partners in Vlaanderen :


UP