Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

De Octrooicel van Sirris: IP-dienstverlening voor uw onderneming

30 mrt 2016 - 10.56u.
Octrooicel

Octrooien spelen een belangrijke rol in onderzoek en ontwikkeling. Octrooipublicaties zijn bronnen van ideeën maar kunnen tevens een bedreiging vormen voor de exploitatie van de resultaten van innovatie. Toegekende octrooien, die het product voldoende dekken, geven de ontwikkelaar exclusieve rechten op resultaten.

Octrooicel van Sirris

De Octrooicel van Sirris ondersteunt uw innovatie in de omgang met octrooien. Zo nam Dirk De Spiegeleire van Sympaté contact op met Sirris met een innovatief idee voor een zelfreinigende dispenser bestemd voor de voedingsindustrie. In samenwerking met Sirris werd een octrooisurvey uitgevoerd en een prototype van zijn vinding ontwikkeld. Begeleid door zijn octrooigemachtigde Nele D’Halleweyn (Arnold & Siedsma) diende Dirk een Europese octrooiaanvraag voor zijn vinding in. Intussen werd deze aanvraag goedgekeurd en kan Dirk zijn product op de markt brengen onder de bescherming van een octrooi.

Octrooicel

Sirris IP diensten

Sirris kan intern beroep doen op meer dan 120 ingenieurs en doctors in de wetenschappen die expert zijn in hun domein en dagelijks met diverse technologische innovatievragen uit de industrie worden geconfronteerd. Deze experten staan in contact met de dagelijkse praktijk die uiteindelijk de stand der techniek uitmaakt.

De IP services van Sirris worden beheerd door Patent Information experten. Zij coördineren de inbreng van de technologen, raadplegen patentdatabases en rapporteren u en uw patentgemachtigde. Het afgelopen decennium heeft Sirris IP services al een hele lijst van succesvolle invention disclosure evaluaties uitgevoerd zowel voor kmo’s als grote bedrijven.

Bezoek de Octrooicel van Sirris op Copy Talks!

Wenst u zelf ook meer te weten hoe uw intellectuele eigendom kan beschermd worden?
Wenst u na te gaan of uw idee vrij kan gebruikt worden alvorens een ontwikkeling te starten?
Wenst u de meest recente ontwikkelingen van uw concurrenten te kennen, alsook de markten die ze op het oog hebben?

Kom ons dan op 26 april uw persoonlijke vraag stellen op de Sirris stand op Copy Talks!


UP