Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Bizidee beloont de 1ste Pop Poll winnares!

30 jan 2017 - 14.35u.
Winnares Pop Poll

Weduwe met jonge kinderen? Help!

Ann Peeters is de winnares van de eerste Pop Poll ideeënwedstrijd van Bizidee. De jonge weduwe breekt een lans voor het losweken van het weduwe-label. Door het organiseren van rouwpauzemomenten, allerlei activiteiten en de oprichting van een kenniscentrum. aan de winst kleeft een prijzenpakket van 4.000 euro.

Drie jaar geleden stond Ann (45) oog in oog met het plotse overlijden van haar echtgenoot. Met drie jonge kinderen van 4, 8 en 11 jaar die aan het hele gebeuren, kop noch staart kregen, belandde ze in een onbekende wereld. Het label jonge weduwe werd op haar lijf gekleefd.

Wat toen gebeurde, oversteeg haar grootste nachtmerrie. Nog voor het nieuws kan doordringen, volgt de eerste prangende vraag: "Cremeren of begraven?"

Het slaat in als een bom. Dan nog te zwijgen van de administratieve rompslom waarbij men - in een gezond mentale toestand - vaak al niet goed weet van wat hout pijlen te maken. Met pap out of the picture, steunen die kapoenen op mama. Hoe kan je voldoende goed moederen wanneer je overmand bent door verdriet.

"Ik miste begrip, waarvan je stiekem hoopt het nooit nodig te hebben, believe me! Mensen bieden zich aan om je te helpen, maar zelf weet je eigenlijk niet waar je op dat moment nood aan hebt. Enkel mensen in dezelfde situatie begrijpen je, zonder woorden. Een half jaar na het overlijden voelde ik: ik moet hier écht iets mee doen!"

Een tweede leven

Na een overlijden, moeten nabestaanden hun leven weer op rails krijgen. Weduwen en minderjarige kinderen hebben nood aan ontmoeting en rouwpauze, in een ongedwongen sfeer. Ruimte voor verdriet, maar ook kracht en humor. Rouwen is een dagdagelijks proces, dat veel energie vreet. Via ondersteunende activiteiten en weduwenlunches, verwenmomenten tot leuke uitstapjes met de kids, kan je beginnen aan een volgend leven.

Ann Peeters won op 26 januari met dit bijzonder mooi project, de Pop Poll ideeënwedstrijd van Bizidee. Met haar ambitie en het volbrengen van het persoonlijke missie, lanceert ze haar project vanaf maart 2017. Alle hulp is dus welkom. Het prijzenpakket van 4.000 euro komt als geroepen. Een persoonlijk coachingstraject bij KPMG en accommodatie om te vergaderen in alle Officenter vestigingen, geven haar dat extra duwtje in de rug.

Bizidee is slechts één van de projeten die gesteund worden door Agentschap Innoveren & ONdernemen. Misschien kan u ook wel coaching-, advies of begeleiding gebruiken om uw onderneming verder op de goeie weg te helpen. Ontdek op welke coaching- of adviestrajecten u beroep kan doen. Surf naar www.vlaio.be/sterkondernemen.


UP