Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Betere sociaal-juridische rechten voor student-ondernemers

8 dec 2016 - 10.18u.

Er ligt een wetsontwerp klaar voor een nieuw statuut (sociaal-juridische regels) voor de studenten-ondernemers die jonger dan 25 jaar zijn en reglementair ingeschreven voor de lessen in een onderwijsinstelling om een diploma te behalen dat erkend is door een bevoegde autoriteit in België.

De regels omvatten een gunstigere regeling m.b.t. de te betalen sociale bijdragen, behoud van de rechten uit de gezondheidszorg en de gelijkschakeling met jobstudenten m.b.t. het fiscaal ten laste zijn.

De nieuwe regeling komt tegemoet aan één van de drie grote verzuchtingen die het Forum Ondernemend Hoger Onderwijs met betrekking tot ondernemend hoger onderwijs in 2015  aan het beleid overbracht (naast het bepleiten van een betere regeling ivm het getuigschrift bedrijfsbeheer -wat vorig jaar in orde kwam-, en het verankeren van het werken aan ondernemende vaardigheden en attitudes in de werking van de instellingen hoger onderwijs).

De federale regering stelt alles in het werk om de inwerkingtreding van de nieuwe regels op 1 januari 2017 te laten plaatsvinden.
De koninklijke besluiten die uitvoering moeten geven aan het neergelegde wetsontwerp, bevinden zich al bij de Raad van State voor advies.

De persberichten die hierover verschenen zijn:
http://www.standaard.be/cnt/dmf20161118_02578637
http://www.standaard.be/cnt/dmf20161118_02579733


UP