Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Aanwervingspremie: overgangsperiode en vereenvoudiging

29 sep 2017 - 14.52u.

Werft u een langdurige werkzoekende aan? Dan heeft u sinds 1 januari 2017 in bepaalde gevallen recht op een nieuwe premie: de aanwervingsincentive voor langdurig werkzoekenden (AWI).

Verlenging aanvraagperiode tot 31 oktober

De premie kan alleen online aangevraagd worden. U heeft hiervoor 3 maanden de tijd vanaf de datum waarop de werknemer in dienst komt. In de lopende overgangsperiode is de aanvraagperiode verlengd tot 31 oktober 2017, ongeacht de begindatum van de tewerkstelling (ten vroegste 1 januari 2017). Om de aanvraag te kunnen doen, moet u eerst een specifieke registratieprocedure doorlopen. U vindt een uitgebreid stappenplan op de website.

Eenvoudiger voor meerdere vestigingen

De procedure is vereenvoudigd voor bedrijven met veel vestigingen. Voortaan moeten ze de voorafgaande registratieprocedure nog maar één keer doorlopen en kunnen ze dan een aanvraag indienen voor al hun vestigingen (voordien moesten ze voor elke vestiging deze procedure doorlopen). Bij de aanvraag worden alle (Vlaamse) vestigingen getoond en moet u alleen aanvinken in welke vestiging de nieuwe werknemer wordt tewerkgesteld.

Meer informatie vindt u op de website: www.werk.be/awi. De antwoorden op specifieke vragen zijn gebundeld in de rubriek met veelgestelde vragen (FAQ). Geen antwoord op uw vraag?  Stuur ze naar awi@wse.vlaanderen.be.


UP