Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

900.000 euro transformatiesteun

17 mrt 2017 - 13.37u.
Roltrap

Het internationaal materiaaltechnologiebedrijf Umicore met hoofdkantoor te Brussel telt in België ongeveer 3000 werknemers, verdeeld over zeven vestigingen.  In de vestigingen in Hoboken en Olen wil het bedrijf met een groot transformatieproject de productiecapaciteit aanzienlijk verhogen en de sites klaarstomen om een steeds complexer wordende materiaalstroom te verwerken. Zo zal Umicore haar technologieleiderschap kunnen uitdiepen en haar positie in de markt verder versterken. Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie, keurde de Vlaams regering vandaag 900.000 euro strategische transformatiesteun aan dit project toe.

Investeren in Vlaanderen

De totale investeringsinspanning vanuit de Umicore Groep die in het kader van deze transformatieprojecten in Vlaanderen wordt aangetrokken, bedraagt ruim 300 miljoen euro. Daarbovenop voorziet het bedrijf ook 7 miljoen euro voor een uitgebreid opleidingsprogramma, om de vaardigheden en kennis van het personeel te laten aansluiten bij deze ingrijpende omslag. Het project brengt bovendien ook bijkomende tewerkstelling met zich mee.

Vlaams minister van Economie en Innovatie: “Vlaanderen investeert 900.000 euro in het transformatieproject van Umicore, waar een investering in Vlaanderen van maar liefst 300 miljoen euro tegenover staat. Deze investering zorgt bovendien voor een sterkere verankering van dit technologiebedrijf in Vlaanderen, voor extra werkgelegenheid en zal een belangrijke positieve impact hebben op de toeleveranciers in de regio.”


UP