Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Trividend

Bekijk PDFPagina printen
Laatste revisiedatum 19 okt '17

Door het verstrekken van o.m. achtergestelde leningen aan verlaagde intrestvoet (via steun van de Vlaamse Overheid) tracht Trividend in te zetten op duurzaamheid door zelf mee te ondernemen in de sociale economie. Daartoe investeert ze geld (in de vorm van achtergestelde leningen en ook risicodragend kapitaal) in ondernemingen, actief in de sociale economie. Ze beoogt hiermee voornamelijk een maatschappelijk rendement.

Trividend cvba wordt financieel ondersteund door de Vlaamse Overheid met behulp van het Sociaal Investeringsfonds. Trividend werd door de Vlaamse Overheid in 2010 erkend als Vlaams Participatiefonds voor de Sociale Economie.

Wie komt in aanmerking

Trividend richt zich specifiek tot sociale en coöperatieve ondernemers en ondernemingen die inzetten op tewerkstelling van kansengroepen en/of ondernemingen die in hun bedrijfsvoering en in hun activiteit/product/dienst werk maken van een mens- en/of milieuvriendelijke samenleving.

Trividend is partner voor kleine en middelgrote vzw's en vennootschappen die opstarten, voor een groeifase staan of na een moeilijke periode kapitaal nodig hebben om de verdere uitbouw van hun onderneming te verstevigen (werkkapitaal).

Wat zijn de financieringsvoorwaarden

Trividend investeert bij voorkeur bedragen tussen €50.000 en €150.000. Dit kan via:

  • een achtergestelde lening: bij een achtergestelde lening bedraagt de looptijd tussen 4 en 10 jaar (meestal 5 tot 6 jaar), waarbij er een intrestvoet wordt gehanteerd van 3% tot 7% per jaar; deze lening kan eventueel worden verstrekt met externe waarborg door Waarborgbeheer NV;
  • een kapitaalparticipatie: steeds via een minderheidsparticipatie met een exithorizon van 5 tot 6 jaar, waarbij er gestreefd wordt naar een meerwaarde van 4% per jaar;
  • een hybride vorm zoals een converteerbare lening is ook mogelijk.

Daarnaast biedt Trividend opvolging en begeleiding, waardoor de kans op succes voor de onderneming verhoogd wordt.

Contact Informatie

Trividend
Vooruitgangstraat 333
1030 Brussel
info@trividend.be
Pieter-Jan Van de Velde
T 0485 21 01 55

Laatste wijzigingen

Bekijk de laatste wijzigingen aan deze steunmaatregel.


UP