Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij

Bekijk PDFPagina printen
Laatste revisiedatum 21 nov '16

LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. Ze zorgt voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creƫren kunnen groeien. De financiƫle middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem.

Wie komt in aanmerking

Zowel kmo’s als grote ondernemingen kunnen met hun groeiplannen bij LRM terecht. LRM richt zich tot alle sectoren en bedrijven, van starter over groeiende kmo tot grote onderneming. De toegang tot LRM verloopt via 5 domeinen: Technology & Services, Health & Care, Sustainable Societies, Space & Experience, Smart Manufacturing.

Voorwaarden

LRM profileert zich als financieel investeerder met gespecialiseerde expertise. Ze streeft hierbij steeds minderheidsparticipaties in het aandeelhouderschap na.
De gemiddelde investeringshorizon ligt tussen 5 en 10 jaar.

Strategie Kmo’s

LRM financiert projecten van Limburgse kmo’s in elke fase van de levensloop van de onderneming. Vrijwel alle sectoren komen in aanmerking. LRM heeft daarbij extra aandacht voor familiale bedrijven.
Het minimum investeringsbedrag bedraagt € 50.000.
Specifiek voor kmo’s kan LRM ook risicokapitaal verschaffen via de PLUS-lening. Dit is een achtergestelde lening zonder waarborgen die aanvullend wordt verstrekt op bancaire kredieten en financiering met eigen middelen.
De PLUS-lening wordt verstrekt voor bedragen van €250.000 tot €600.000. Wegens het achtergesteld karakter en het niet stellen van waarborgen, ligt de vergoeding hoger dan de rente van een klassiek bancair krediet en bedraagt deze 6% op jaarbasis.

Naast de PLUS-lening beschikt LRM voor kleine ondernemingen met een beloftevol project over de KlimOp-lening. Deze achtergestelde lening van €50.000 tot €250.000 kent een looptijd van 7 jaar waarbij er de eerste 2 jaar kan toegestaan worden geen kapitaalsaflossingen te verrichten. De rentevoet is vast en bedraagt 4%. Slaagt een bedrijf erin om 5 nieuwe arbeidsplaatsen te creëren, dan daalt de rentevoet tot 3% vanaf het jaar dat deze doelstelling behaald wordt.

Strategie Grote ondernemingen

Grote ondernemingen uit de traditionele sectoren kunnen bij LRM terecht. Ook hier besteedt LRM veel aandacht aan familiale ondernemingen en investeert eveneens in familiale opvolgingen. Buy-out dossiers en projectfinancieringen binnen multinationale ondernemingen kunnen door LRM gefinancierd worden.
De investeringsbedragen variëren vanaf €750.000.
Grote bedrijven die door de crisis tijdelijk in financiële moeilijkheden zitten, kunnen een beroep doen op ‘replacement capital’, een achtergestelde lening. Bedrijven die in aanmerking komen moeten structureel gezond zijn en een langetermijntoekomstperspectief kunnen aantonen.

Contact Informatie

LRM
Corda Campus
Kempische Steenweg 311 bus 4.01
3500 Hasselt
T 011 24 68 01
F 011 24 68 50
info@lrm.be

Laatste wijzigingen

Bekijk de laatste wijzigingen aan deze steunmaatregel.


UP