Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

i-Cleanstart

Bekijk PDFPagina printen
Laatste revisiedatum 28 feb '17

i-Cleanstart is een platform voor impactfunding en coaching aan starters in cleantech (water, energie, materialen, mobiliteit). Doelgroep zijn starters die zich met hun technologie, product of dienst bevinden net na de innovatie fase en vóór de demofase.

i-Cleanstart is een initiatief van i-Cleantech Vlaanderen dat ernaar streeft om zoveel mogelijk projecten in de markt te introduceren waarbij ecologische winst en duurzaamheid centraal staan.

Vandaag krijgen veel projecten van starters geen kans om door te groeien. Hiervoor zijn er 2 redenen: gebrek aan financieringsmogelijkheden en beperkte businesservaring bij starters.

Hiervoor wil i-Cleanstart een platform opzetten met volgend kernaanbod:

  • het samenbrengen van starters met investeerders, coaches en incubatoren;
  • het aanbieden van cash, coaching en omkadering;
  • het heroriënteren van niet geselecteerde projecten.

Dossiers kunnen zich voorstellen op 2 à 3 pitchmomenten per jaar aan investeerders, coaches en incubatoren. i-Cleanstart investeert niet zelf in starters, maar zorgt dus voor match-making.

Wie komt in aanmerking

Doelgroep zijn alle starters in cleantech (water, energie, materialen, mobiliteit) die de succesrate van hun technologie, product of dienst willen verhogen, en dit net na de innovatie fase en vóór de demofase.

Er dient een eerste zicht te zijn op de (groei)markt en de stap van proof of concept naar demo vergt nog maximaal 2 jaar en een typisch budget van €50.000 tot €200.000.

Omvang steun

Het luik steun bestaat uit een achtergestelde converteerbare lening, waarbij de ondernemer bij afloop van het dossier kan beslissen om te converteren dan wel terug te betalen.

Neem voor de voorwaarden contact op met i-Cleanstart.

Contact Informatie

i-Cleantech Vlaanderen
Centrum Zuid 1111
3530 Houthalen-Helchteren
T 011 39 72 82
info@i-cleantechvlaanderen.be
Kristin Adriaensen
kristin.adriaensen@i-cleantechvlaanderen.be
T 0472 37 56 15

Laatste wijzigingen

Bekijk de laatste wijzigingen aan deze steunmaatregel.


UP