Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Extra steun aan projecten in de automobielsector (Gearchiveerd)

Bekijk PDFPagina printen
Laatste revisiedatum 22 jul '13

Deze maatregel is opgeheven sinds 31 december 2012.

Assemblagebedrijven en bedrijven uit hun toeleveringsketting konden een extra steun krijgen op een goedgekeurd O&O-bedrijfsproject, kmo-haalbaarheidsstudie of kmo-innovatieproject als dat zich prioritair richt op de automobielnijverheid.

Wie kwam in aanmerking

De extra steun is bedoeld voor de automobielassemblagebedrijven, de autobusbouwers en de vrachtwagenassemblagebedrijven en de bedrijven uit de toeleveringsketting aan de assemblagebedrijven (zowel eerstelijnstoeleveranciers als de toeleveranciers van componenten en materialen).

Wat kwam in aanmerking

De projecten moeten zich primair richten op de automobielnijverheid. Projecten met een ruimer toepassingsgebied komen niet in aanmerking, m.a.w. opbouwen van kennis die eveneens ten bate is van de voertuigsector maar eigenlijk in een ruimere context werd ontwikkeld, komt niet in aanmerking voor de extra steun.

Volgende projecten komen dan ook niet in aanmerking:

  • Projecten in eerste instantie gericht op speciale voertuigen en gespecialiseerde machines (bijvoorbeeld landbouwmachines) of op andere transportmiddelen dan via de openbare weg, inclusief projecten van toeleveranciers;
  • Projecten die zich primair richten op valorisatie na de eigenlijke assemblage, in het bijzonder de vervangingsmarkt of het onderhoud van voertuigen of add-ons op bestaande voertuigen, met inbegrip van projecten die zich richten op het aanpassen van bestaande voertuigen;
  • Projecten gericht op service en distributie van voertuigen.

Omvang steun

In het kader van een O&O bedrijfsproject wordt een extra subsidie toegekend van 10% bovenop de basissteun. Deze extra steun is niet cumuleerbaar met de voordelen voor DTO of LuRu maar wel met de voordelen voor kmo’s.

In het kader van een kmo-haalbaarheidsstudie of een kmo-innovatieproject wordt het steunplafond verhoogt tot € 35.000 respectievelijk € 250.000.

Deze extra steun voor de automobielsector is niet cumuleerbaar met Eurekasteun.

Aanvraagprocedure

Deze steun moet aangevraagd worden bij het indienen van een IWT-dossier. De handleidingen zijn terug te vinden op de site van IWT.

Contact Informatie

Agentschap Innoveren & Ondernemen
Koning Albert II-laan 35 bus 16
1030 Brussel
T 02 432 42 00
info@vlaio.be

Laatste wijzigingen

Bekijk de laatste wijzigingen aan deze steunmaatregel.


UP