Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Commerciële Inspiratie: individuele trajectbegeleiding voor het winkelen in de toekomst

Bekijk PDFPagina printen
Laatste revisiedatum 26 sep '17

Met dit project wou de Vlaamse overheid ondernemers die minstens 50% business to consumer werken via een individueel inspiratietraject ondersteunen in hun zoektocht naar de rol van hun fysieke zaak binnen het winkelen in de toekomst. Door de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen en de bijdrage van de lokale overheid, werd de deelnameprijs voor de ondernemer beperkt tot €300 excl. btw.

Dit project liep af op 24 september 2017.

Het detailhandelslandschap in Vlaanderen is in volle verandering. Om detailhandelaars hierbij te ondersteunen, lanceerde de Vlaamse overheid in uitvoering van de startnota ‘Winkelen in Vlaanderen’ het project Commerciële Inspiratie.
Bijzondere aandacht bij dit project gaat naar de impact van internet (e-commerce, m-commerce, webshop, sociale media) en overige maatschappelijke trends (vb. vergrijzing, duurzaam ondernemen). Tijdens dit proces wordt er aan de deelnemers een methode aangereikt zodat zij ook in de toekomst deze denkoefening kunnen blijven herhalen.

Dit project wordt in opdracht van Agentschap Innoveren & Ondernemen uitgevoerd door het consortium Unizo-Wes.

Wie komt in aanmerking

Het project richt zich tot de gevestigde detailhandelaar of horeca-uitbater mét een commerciële ruimte die publiek toegankelijk is en waar er persoonlijk klantencontact plaatsvindt.

Ondernemers kunnen enkel deelnemen wanneer hun stad of gemeente zich inschrijft voor Commerciële Inspiratie. Voor een overzicht van deelnemende gemeenten kan men terecht op de website www.commercieleinspiratie.be/deelnemers

Per deelnemende stad of gemeente moet het merendeel van de deelnemende zaken gelegen zijn in een kern.

Omvang steun

Dankzij de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemenen de bijdrage van de lokale overheid, bedraagt de deelnameprijs voor een ondernemer slechts €300 exclusief btw.

Het individueel traject wordt uitgevoerd door coaches van Unizo en Wes, die worden bijgestaan door een team van experten.

Aanvraagprocedure

Op de website www.commercieleinspiratie.be kan men terecht voor een overzicht van de infosessies voor ondernemers uit de deelnemende gemeenten.

Inschrijven voor deelname aan Commerciële Inspiratie kan tijdens deze infosessies.

Contact informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de projectcoördinator:

Commerciële Inspiratie
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
T 02 21 22 574
Elke Tielemans
elke@commercieleinspiratie.be
T 0473 22 58 91

Laatste wijzigingen

Bekijk de laatste wijzigingen aan deze steunmaatregel.


UP