Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

NNOF Vilvoorde: stijlvol en duurzaam kantoormeubilair

5 okt 2016
Categorie: 
Heroriënteren

Nearly New Office Facilities, kortweg NNOF, is een spin-off van kantoorverhuisbedrijf ‘Your Mover-Vandergoten’ maar maakte een switch naar nieuwe dienstverlening: de kmo uit Vilvoorde maakt nu van uw bestaand kantoormeubilair nieuwe werkposten. Zo helpt het bedrijf andere bedrijven om duurzamer om te springen met hun bestaande grondstoffen, die tot 70% gerecupereerd worden. Dat gaat van het herstellen van stoelen tot het volledig ombouwen van bestaande kantooropstellingen tot nieuwe hedendaagse kantoorinrichtingen.

600 ton CO2 uitgespaard

Onder andere gasleverancier Eneco, Kruispunt Migratie-Integratie, Athlon car lease en Unilever Brussel deden al beroep op NNOF om hun kantoren op duurzame wijze te vernieuwen. Voor elk van deze projecten worden de CO2-emissies in kaart gebracht, zodat de klant met dit aspect rekening kan houden bij de keuze van nieuw bedrijfsmeubilair. In totaal werd momenteel werd al 600 ton CO2 uitgespaard door te ‘nnofen’!

“Wij geloven dat ons concept het nieuwe nieuw zal zijn – exploitanten zullen in de toekomst steeds vaker een recuperatielijn willen hebben… Hier hebben we al een grote pioniersrol gespeeld, maar dit zal in te toekomst de standaard worden.” Anne Lenaerts - Business Unit Manager NNOF Vilvoorde

Handmade in Belgium

Deze switch in dienstverlening richting circulaire, duurzame economie kreeg al snel erkenning: In 2014 werd NNOF door MiK, het milieu-infopunt voor de kmo, bekroond als ‘Klimaatambassadeur 2014’.

Datzelfde jaar werden ze door zelfstandingenorganisatie UNIZO verkozen tot ‘Beloftevolle kmo Vlaams-Brabant & Brussel 2014-2015’. Het bedrijf zelf bestempeld het winnen van deze prijs als een belangrijke mijlpaal gezien haar prestigieuze uitstraling.

En in 2015 kreeg NNOF het ‘Handmade in Belgium’-label, een erkenning van UNIZO voor bedrijven die veel belang hechten aan lokale, kwalitatieve en authentieke producten.

Groei door toenemende vraag en export

Naar de toekomst toe hoop NNOF Vilvoorde verder te groeien door het toenemend belang van duurzame producten:

“Het concept circulaire economie komt alsmaar meer in the picture, dus wij geloven dat er ook steeds meer vraag zal komen naar onze dienstverlening. Hier zien wij groei mogelijk, om een groter marktaandeel te benemen.”  Anne Lenaerts - Business Unit Manager NNOF Vilvoorde

Een andere groeipool is internationalisering. NNOF wil haar producten exporteren en een eerste samenwerking met een lokale partner in Nederland is een feit.

Nood aan steun voor lokale, duurzame producten

NNOF Vilvoorde ijvert bij belangenorganisaties voor een bevoordeling van lokale, circulaire bedrijven ten opzichte van import van goedkopere maar vervuilende goederen die niet volgens bepaalde duurzaamheidsprincipes gefabriceerd worden. Steun aan lokale, duurzame producten zou een verdere groei van dit bedrijf sterk aanmoedigen:

 “Wij komen met ons lokaal gefabriceerd, duurzaam meubilair geregeld in concurrentie met geïmporteerd meubilair dat een pak goedkoper is.” Anne Lenaerts - Business Unit Manager NNOF Vilvoorde

Voorts wil het kantoorbedrijf snellere, eenvoudigere dienstverlening van de overheid omdat zij als kmo vaak niet de middelen hebben om trajecten van A tot Z te doorlopen.

Samen met partners voor meer en ambitieuzer ondernemerschap:

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers.  Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met onze partners bundelen we onze krachten en middelen. Zelfstandigenorganisatie UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar u gebruik van kan maken.

Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #SterkOndernemen


UP