Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hotel Donny: duurzaamheid als bedrijfswaarde

8 dec 2016
Categorie: 

Vlak bij het strand van De Panne prijkt Hotel Donny. Zaak­voerder is Geert Van Guyze – hij nam het viersterrencomplex vijf jaar geleden over. “We wisten niet goed wáár onze prioriteiten lagen om de energie-efficiëntie te optimaliseren. De energiescan gaf ons het antwoord.”

“Duurzaamheid is een van de waarden die ons hotel uitdraagt”, begint Geert. “Door je energieverspilling te beperken, onderneem je actie om je ecologische voet­afdruk te verkleinen. Maar zelf is het moeilijk in te schatten welke ingrepen de prioriteit krijgen.”

"Je krijgt de kans om je energieverbruik te laten screenen door specialisten." Geert Van Guyze - Zaakvoerder Hotel Donny

Grondige scan, concreet advies

Studiebureau Ingenium boog zich over het energievraagstuk van Hotel Donny. “Samen deden we een toer om alles in kaart te brengen. Enkele weken later viel een rapport in onze bus, met concrete tips én implementatie-advies.”

Verbetervoorstellen omgezet in de praktijk

“Natuurlijk kun je niet alle verbetervoorstellen tegelijk uitvoeren”, zegt Geert. “In onze stook­plaats isoleerden we alle leidingen. En is ons zwem­bad dicht? Dan schuiven we er voortaan een zeil over: minder verdamping, minder temperatuur­schommelingen en dus … minder energieverlies.”

“Een studiebureau is duur, nu werden de kosten gedragen door de Vlaamse overheid.” Geert Van Guyze - Zaakvoerder Hotel Donny

Gratis expertise

Geert is dankbaar voor de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. “Het geeft je de kans om je bedrijf te screenen met gespecialiseerde technici. En dus ook: om je duurzaamheid en je kosten­plaatje positief te veranderen. Een studiebureau is duur, maar nu werden de kosten gedragen door de Vlaamse overheid. Welk tegenargument zou je dan hebben om het niet te doen?”

Ook geïnteresseerd in een gratis energiescan?

Bent u ook geïnteresseerd in een energieadviestraject (gratis energiescan met mogelijks implementatieadvies) dan kan u terecht op:

​KOALA en KEEP zijn acties van de Vlaamse overheid die gesteund worden via het Klimaatfonds en Hermesfonds, en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.


UP