Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Formula Electric: studenten bouwen samen racewagen

31 okt 2016
Categorie: 
Starten

Binnen het postgraduaat Innoverend Ondernemen kunnen studenten deelnemen aan het teamproject ‘Formula Electric’. Een gesprek met één van de studenten die editie 2016-2017 organiseert:

Mijn naam is Wannes Vanheusden en ik maak deel uit van Formula Electric Belgium. We zijn een team van industrieel ingenieursstudenten die het postgraduaat ‘Innoverend Ondernemen’ volgen.

Internationale competitie Formula Student

Verder worden we versterkt door master studenten van KU Leuven en bachelor studenten van Thomas More Campus De Nayer om ieder jaar een elektrische race wagen te ontwerpen en te bouwen. Hiermee nemen we deel aan de meest gerenommeerde, internationale design competitie, Formula Student genaamd. In deze competitie komen ingenieursstudenten van over de hele wereld samen om het tegen elkaar op te nemen met hun zelfgebouwde racewagen.

9 maanden om 4000 onderdelen te assembleren

Het is een hele uitdaging om alle verschillende onderdelen van de wagen te ontwerpen, te bouwen en uiteindelijk te assembleren tot één werkend geheel. Zeker wanneer je weet dat het gaat over meer dan 4000 onderdelen en dit alles in slechts 9 maanden tijd! Waarom onderneem ik nu zo’n innovatief maar ook tijdsintensief project? Dit project biedt me de ultieme kans om echt werkervaring op te doen, zowel op technisch vlak maar ook op vlak van soft-skills, management en teamwork. Het geeft me de kans om vakoverschrijdend te werk te gaan en zo mijn ware interesses te achterhalen.

"Dit project biedt me de ultieme kans om echt werkervaring op te doen, zowel op technisch vlak maar ook op vlak van soft-skills, management en teamwork." Wannes Vanheusden - Formula Electric Belgium 2016-2017

Oproep: samenwerken met jouw innovatief bedrijf?

Ik kom als verantwoordelijke van marketing ook in contact met allerhande interessante en innovatieve bedrijven, zowel groot als klein. Deze samenwerking met verschillende bedrijven is noodzakelijk voor het bereiken van ons doel, het afleveren van een prachtige wagen om deel te nemen aan de internationale competities elke zomer.

Graag doe ik dan ook een oproep naar alle bedrijven die met ons willen samenwerking ons doel te bereiken. Deze samenwerking gaat niet enkel in één richting: je behoort tot ons uitgebreid netwerk met veel B2B mogelijkheden, komt in contact met veel jong potentieel, verkrijgt exclusieve en doorlopende promotie zoals een grote sticker van het bedrijf op de wagen en nog veel meer. De gegeven steun kan vele vormen hebben, dit kan zowel financiële als materiële steun zijn. Maar ook samenwerking om een evenement te organiseren of steun in vorm van kennis is meer dan welkom. Voor meer informatie kan je altijd terecht op onze website of mij een mail te sturen.

"De samenwerking met verschillende bedrijven is noodzakelijk voor het bereiken van ons doel: het afleveren van een prachtige wagen om deel te nemen aan de internationale competities." Wannes Vanheusden - Formula Electric Belgium 2016-2017

Innovatiestages binnen postgraduaat Innoverend Ondernemen

Binnen het postgraduaat Innoverend Ondernemen, dat aan de vijf Vlaamse universiteiten georganiseerd wordt, wordt de kans aan ingenieurs(studenten) geboden om een ‘innovatiestage’ te doen. Dat kan ofwel in een innovatief stageproject bij een bedrijf, of door de opstart van je eigen onderneming voor te bereiden, of in één van de drie teamprojecten, waar Formula Electric er één van is. De ‘innovatiestages’ worden door de Vlaamse overheid via Agentschap Innoveren & Ondernemen tot 2020 gesubsidieerd.


UP