Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Ebucon: Vlaams-Finse partnership brengt LED-innovatie naar Benelux

31 jan 2017
Categorie: 
Internationaliseren

Johan Houbart is de bedrijfsleider van Ebucon bvba, eenhandelsagent voor jonge innovatieve bedrijven met groei-ambities. Johan heeft heel wat managementervaring en adviseert ondernemers ook op commercieel en strategisch vlak.  Hij schetst het parcours dat hij tot nu toe aflegde:

Ondernemersgoesting

De ‘ondernemersgoesting’ heeft er echter altijd in gezeten, maar pas in 2014 heb ik de stap gezet naar een eigen zaak Voor 2014 deed ik ervaring op als marketing manager, business development manager of salesmanager bij grote en kleine ondernemingen.  Met de oprichting van Ebucon wou ik deze jarenlange kennis delen.  Een groot pijnpunt is namelijk dat industriële kmo’s vaak knowhow missen op commercieel strategisch vlak.  Ik zag tevens ook de nood om bedrijven uit het buitenland te helpen om meer zaken te doen in België.  Qua regelgeving is zakendoen met België vaak complex; zo komt de lokale regelgeving vaak bovenop de EU-regelgeving.  Daarin kan ik hen ondersteuning bieden.  Daarom zocht ik naar ambitieuze groeibedrijven die een agent zoeken om hun innovatieve producten in de Benelux in de markt te zetten.

“Het is een grote uitdaging om op het juiste moment de eerste aanwerving te doen.  Ebucon mag geen one-man show blijven.” Johan Houbart - Zaakvoerder Ebucon

Via Enterprise Europe Network naar Finland

Toen ik werkte voor een industriële kmo in Aalter kwam ik reeds in contact met de Vlaamse overheid.  Ik nam deel aan Futurallia, een internationaal bedrijfsevent dat garant staat voor nieuwe internationale contacten.  Daar kwam ik in contact met Marleen Heyse van het toenmalige Vlaams Agentschap Ondernemen (VLAO).  Zij was het aanspreekpunt voor Enterprise Europe Network in Oost-Vlaanderen.  Op die manier heb ik gemakkelijk buitenlandse partnerships gevonden.

Toen Ebucon het licht zag, heb ik terug Enterprise Europe Network ingeschakeld om op zoek te gaan naar een innovatief product om te verdelen.  Samen met Patrick De Molder van Agentschap Innoveren & Ondernemen heb ik een bedrijfsprofiel voor de Partnering Opportunity Database opgemaakt.  Er kwamen enkele reacties op mijn bedrijfsprofiel en zo ben ik in contact gekomen met TSR Tukku Ltd., een Finse producent en verdeler van elektrische apparatuur.  Hun Worklite LED werfverlichting is een innovatief product dat zijn ingang nog moet vinden in de Benelux.  Dankzij het Enterprise Europe Network –netwerk is dit een succesvolle partnership geworden.  Ik treed nu op als handelsagent voor de Worklite LED werkverlichting.

“Het voordeel dat het Enterprise Europe Network mij geboden heeft, is het snel vinden van een professionele partner.” Johan Houbart - Zaakvoerder Ebucon

Meer dan een handelsagent

TSR Tukku Ltd. is een bedrijf met groei-ambities, en de daarbij horende groeipijnen. Hier kon ik vanuit eigen ervaringen als manager een meerwaarde bieden op vlak van interne communicatie, prijszetting, logistiek en deelname aan beurzen.    Dat geeft een grote voldoening.  Dit verhaal toont ook aan dat er opvallend veel synergiën zijn tussen mijn taak als agent en adviseur.

De Finse ondernemers zijn enthousiast over de samenwerking. Hun verkoopcijfers zijn gestegen, zij hebben extra mensen aangeworven én dankzij Ebucon krijgen zij voet aan de grond buiten Scandinavië.  Zo heb ik hen in contact gebracht met het Franse Loxam, de grootste verhuurfirma in Europa.  Met hen hebben we binnenkort gesprekken.

One-man show

Elke ondernemer heeft dromen en ambities.  De uitbouw van de bvba is een must; momenteel is Ebucon een one-man show.  Bovendien heb ik de eerste 2 jaar quasi volledig besteed aan één belangrijke adviesopdracht voor mijn Finse partner.  Dit heeft mijn groei en diversiteit iet of wat afgeremd.  Het juiste moment vinden om iemand in dienst te nemen, is een grote moeilijkheid.  Dit kost al snel 60.000 € op jaarbasis.  De ambitie is zeker om te gaan naar een onderneming met 5 werknemers.  Om het salesteam te versterken, kan ik met freelance verkopers of consultants samenwerken.

“Voor elke ondernemer is een degelijk businessplan key!" Johan Houbart - Zaakvoerder Ebucon

Professionele ondersteuning door de overheid

Het Enterprise Europe Network heeft mij op een professionele manier geholpen bij het vinden van de juiste partner.  De overheid doet veel voor ondernemers, maar het is vaak te weinig bekend.  Zo zijn er bijvoorbeeld te weinig ondernemers die de nieuwe kmo-groeisubsidie kennen.  Veel ondernemers zijn niet geïnformeerd of zien door het spreekwoordelijke bos de bomen niet meer.  Daar kan de overheid maximaal op inzetten: duidelijkheid scheppen in een waaier aan informatie en subsidiemogelijkheden. 

Een duidelijke visie

Jonge ondernemers zitten vaak boordevol plannen en ambities.  De raad die ik startende ondernemers wil meegeven, is een degelijk businessplan opmaken.  Bovendien is een strategische visie essentieel: Wie zijn de eerste klanten? Hoe ziet mijn markt eruit? Waar wil ik staan binnen X-jaar?... Dat is echt wel ‘key’: Het is een houvast en dé basis voor je toekomst.

Enterprise Europe Network

Agentschap Innoveren & Ondernemen vormt samen met Flanders Investment & Trade de Vlaamse schakel van het Enterprise Europe Network, een initiatief van de Europese Commissie om kmo’s te ondersteunen. Ondernemingen met buitenlandse groeiplannen kunnen bij ons aankloppen voor advies en begeleiding in de zoektocht naar informatie, groeimogelijkheden, partners en ideeën.


UP