Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Dropsolid: digitale transformatie gestoeld op lokale technologie

8 feb 2017
Categorie: 
Starten

Dropsolid wil digitaal ondernemen makkelijker maken voor zowel grote bedrijven en organisaties als kmo’s en zelfstandigen. Daarvoor ontwikkelde het jonge bedrijf een eigen platform, gebaseerd op technologie geworteld in lokale roots. Een gesprek met de Dominique De Cooman, CEO van Dropsolid:

Digitaal ondernemen makkelijker maken

Mijn vennoot Steven Pepermans en ikzelf zijn in 2013 gestart met Dropsolid,” zegt Dominique De Cooman, CEO en medeoprichter. “We hadden van in het begin een duidelijke doel voor ogen: bedrijven en organisaties helpen met hun digitale transformatie. Zonder verdere visie zou dat al snel neerkomen op het louter bouwen van websites, maar onze ambities lagen verder dan het draaiend houden van een doorsnee webbureau – zo zijn er immers al genoeg. Onze ervaring en marktkennis zegden ons dat er ruimte was voor een radicaal andere aanpak.

"Mede dankzij de overheidssteun die ons werd toegekend, hebben we een platform uitgebouwd dat ons in staat stelt om supersnel en efficiënt websites uit te rollen – industrialisatie van digitale ervaringen, als het ware." Dominique De Cooman - CEO Dropsolid

We wilden een toekomstgericht en schaalbaar platform bouwen, gebaseerd op het wereldwijd bekende Drupal-contentmanagementsysteem – een uitvinding van onze landgenoot Dries Buytaert, trouwens. Om onze ambitieuze doelstellingen te kunnen bereiken en een R&D-afdeling op poten te kunnen zetten, was de financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen dan ook meer dan welkom. Tijdens onze zoektocht naar de ideale financieringsmix hebben we ook aangeklopt bij FINMIX en het advies ingewonnen van diverse financieringsexperten. Door het extra kapitaal konden we ons helemaal toeleggen op het creëren van een innovatief platform en zijn we helemaal uitgegroeid tot een R&D-bedrijf. Onder leiding van onze CTO werken we nu volledig toe naar digitale transformatie voor bedrijven. Mede dankzij de overheidssteun die ons werd toegekend, hebben we een platform uitgebouwd dat ons in staat stelt om supersnel en efficiënt websites uit te rollen – industrialisatie van digitale ervaringen, als het ware. Het onderzoek en de innovatie die we leveren voor grotere klanten zoals Bellewaerde en Verisure, kunnen we vervolgens makkelijk uitrollen op kmo-niveau met ons tweede merk, Cooldrops. Zo profiteren de kleinere bedrijven mee van onze innovatie – een win-winsituatie voor de bedrijven en de groei van het technologielandschap in Vlaanderen.”

Gestage groei

Sinds de goedkeuring van de overheidssteun zijn er intussen meer dan dertig extra mensen aangeworven bij Dropsolid. Dat brengt het voorlopige totaal op bijna zestig werknemers, verspreid over twee kantoren. De focus op digitale innovatie werpt duidelijk zijn vruchten af en ook voor de toekomst zijn er uitbreidingsplannen.

"Sinds de goedkeuring van de overheidssteun zijn er intussen meer dan dertig extra mensen aangeworven bij Dropsolid. Dat brengt het voorlopige totaal op bijna zestig werknemers, verspreid over twee kantoren. De focus op digitale innovatie werpt duidelijk zijn vruchten af en ook voor de toekomst zijn er uitbreidingsplannen." Dominique De Cooman - CEO Dropsolid

We merken dat lokale verankering voor veel bedrijven essentieel blijft.”, gaat De Cooman verder. “Die kaart spelen we dan ook met veel plezier uit: we zijn onlangs gestart met een satellietkantoor in Hasselt en richten onze pijlen nu ook op Antwerpen. We merken dat er veel vraag is naar een strategisch georiënteerde digitale partner, die de bij grotere klanten opgebouwde kennis kostenefficiënt kan toepassen op bedrijven voor wie het digitale aspect tot voor kort minder belangrijk was. Een belangrijke tool om bedrijven het nut hiervan te doen inzien, is onze digitale scan. Die komt zelfs in aanmerking voor de kmo-portefeuille van de Vlaamse overheid.

Steun voor innovatie:

Als ondernemer of onderzoeker, klein of groot bedrijf, organisatie of kennisinstelling heeft u een innovatief idee en wenst u een project gericht op groei te starten? Agentschap Innoveren & Ondernemen biedt een brede waaier aan steunmogelijkheden

Een kmo-innovatieproject draagt bij tot het realiseren van een bedrijfsinnovatie. Dit kan zowel de ontwikkeling van een volledig nieuw of een beduidend vernieuwend (verbeterd) product, proces, dienst of concept omvatten. 

FINMIX:

FINMIX is een project van het Agentschap Innoveren & Ondernemen dat ondernemers helpt in hun zoektocht naar de optimale financieringsmix. Het project is bedoeld voor innovatieve starters, groeiers met een grote kapitaalsbehoefte of overnemers, die elk nood hebben aan kapitaal aanvullend aan bankfinanciering.

FINMIX biedt elke ondernemer de mogelijkheid om zijn plan voor te stellen aan een panel van financieringsexperten. Deze experten beoordelen het ondernemingsplan en adviseren de ondernemer over de meest aangewezen financieringsmix. 

In dit panel zetelen vertegenwoordigers van de banken, overheids- en private risicokapitaalverschaffers, BAN Vlaanderen, de crowdfundingplatformen, de Innovatiecentra en de bedrijvenorganisaties Unizo en Voka.


UP