Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Zitdag | Merken, modellen en octrooien

Samenvatting

Op donderdag 11 mei organiseren het Innovatiecentrum Limburg en het Agentschap Innoveren & Ondernemen een zitdag rond Intellectuele Eigendom. Leg al jouw vragen omtrent intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis voor aan onafhankelijke experten!

Beschrijving

Leg al jouw vragen omtrent intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis voor aan onafhankelijke experten!

Zij kunnen een antwoord bieden op vragen zoals:

  • Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen via een merkregistratie?
  • Is mijn uitvinding octrooïeerbaar?
  • Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen als model?
  • Zijn de kosten van het intellectuele eigendomsrecht de bescherming wel waard?

Je kan een gesprek boeken met de volgende experten:

  • Nico Deconinck van de FOD Economie Dienst Intellectuele Eigendom (DIE)
  • Christian Meyers van het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE)
  • De innovatieadviseurs van het Innovatiecentrum Limburg: zij treden frequent op als klankbord bij kmo’s en kunnen samen met jou bekijken of jouw vraag rond intellectuele eigendom gekoppeld kan worden aan een innovatietraject. Er kan dan eveneens nagegaan worden welke subsidiemogelijkheden hiervoor in aanmerking komen.

De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE, staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van uw vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,….

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BBIE de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Bruno Vanderschoot geeft reeds jarenlang advies over de bescherming van intellectuele eigendom. Bij hem kan je terecht met al je vragen omtrent i-depot, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,….

Een persoonlijk gesprek met één van onze experten duurt ongeveer 45 minuten en is uiteraard confidentieel. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht. Om jou met de juiste expert(s) te kunnen matchen, is het noodzakelijk om een korte beschrijving van je vraag te noteren in het veld 'opmerkingen'. Hierin kan je ook jouw beschikbaarheid vermelden(voor-, namiddag of volledige dag). We zullen in de mate van het mogelijk hierbij rekening trachten te houden. We contacteren je om een passend tijdstip vast te leggen.

Organisator: 
Innovatiecentrum Limburg en het Agentschap Innoveren & Ondernemen
Sessies:
Geen geplande sessies.

UP