Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Zitdag | Merken, modellen en octrooien

Samenvatting

Wil je weten of de naam van je product of dienst kan beschermd worden via merkregistratie? Of is jouw uitvinding octrooieerbaar? Maak een afspraak met een expert om dit in alle confidentialiteit te bespreken.

Beschrijving

Wil je weten

  • of je de naam van je product of dienst kan beschermen via een merkregistratie,
  • of je uitvinding octrooieerbaar is,
  • of hoe je de vormgeving van je product kan beschermen als model
  • of gewoon algemeen wil te weten komen of je je onderneming, product of dienst kan beschermen via intellectuele eigendomsrechten,

dan is deze zitdag het ideale moment!

Maak een afspraak met één van de experten om je vragen hieromtrent in alle confidentialiteit te bespreken.

Volgende experten zijn die dag beschikbaar:

  • Nico Deconinck van FOD Economie, Dienst intellectuele eigendom: als octrooionderzoeker voor de federale overheid staat hij met beide voeten in de praktijk en is hij expert op vlak van bescherming van technische ontwikkeling door middel van octrooien.
  • Bruno Vanderschoot van het Benelux-Bureau voor de intellectuele eigendom: vanuit zijn ervaring als merkendeskundige, is hij de geknipte persoon om samen met jou te kijken of je naam of logo als merknaam beschermd kan worden. Hij kan je ook informeren over het beschermen van vormgeving via het modelrecht.
  • Liesbet Depestel van het Agentschap Innoveren & Ondernemen: gaat na hoe je de producten en diensten van je onderneming (beter) kan beschermen via intellectuele eigendomsrechten en welke maatregelen je hiervoor best treft.
  • Matthias Marescaux van het Innovatiecentrum: heeft expertise in het plannen van innovatieprojecten en kent het subsidielandschap van de overheid. De adviseur bekijkt samen met jou of het project/de innovatie voor ondersteuning in aanmerking komt.

Praktisch

Deelnameprijs : gratis, maar reservatie is verplicht. Geef alvast een korte beschrijving van je vraag in het veld opmerkingen op het inschrijvingsformulier dan matchen we je met de juiste expert en contacteren wij je om een passend tijdstip vast te leggen.

Thema: 
Innovatie
Organisator: 
Innovatiecentrum en het Agentschap Innoveren & Ondernemen
Sessies:
Geen geplande sessies.

UP