Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hoe vind ik mijn weg in de wereld van octrooien?

Samenvatting

Met deze interactieve workshop maken we je wegwijs in de wereld van octrooien. Leer online databanken consulteren en efficiënt zoeken in esp@cenet. Georganiseerd ism Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen.

 

Beschrijving

Een octrooi (ook patent genaamd), is goed gekend als middel om nieuwe uitvindingen te beschermen. Maar octrooien zijn meer dan dat, ze vormen ook een unieke bron van informatie. Meer dan 60 miljoen octrooien zijn gratis te consulteren via online databanken. Hierdoor kan je snel en eenvoudig interessante technische kennis voor je bedrijf vergaren!

Met de opleiding “Wegwijs in de wereld van octrooien” organiseert het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen en het Agentschap Innoveren & Ondernemen een interactieve workshop om efficiënt te zoeken in de octrooidatabank esp@cenet. Na een theoretisch gedeelte wordt het praktisch gebruik van de databank aan de hand van voorbeelden toegelicht. Voor elke deelnemer is een computer voorzien zodat je onder begeleiding zelf aan de slag kan.

Na deze workshop kan je:

  • basiskennis verwerven over octrooien en hoe ze zijn opgebouwd
  • op een snelle en efficiënte manier de octrooidatabank doorzoeken op nuttige kennis voor je bedrijf en je ontwikkelingen
  • nagaan waar je concurrenten mee bezig zijn of wat er beweegt binnen je sector
  • nieuwe technieken en technologieën opzoeken

Doelgroep

Deze workshop is dan ook niet te missen voor iedereen die nieuwe producten en diensten wil ontwikkelen, beschermen of op de voet wil opvolgen. 

Praktisch

30 november 2017 van 9u30 tot 13u
CVO - VSPW - Edgard Tinelstraat 92 - 9040 Gent (Sint-Amandsberg)
Wegbeschrijving

Het aantal deelnemers aan deze workshop is beperkt. Snel inschrijven is dan ook de boodschap. De deelnameprijs bedraagt 75 euro. De factuur wordt nadien toegestuurd. Gelieve op voorhand te verwittigen indien je toch verhinderd bent, zo niet worden de kosten van de inschrijving aangerekend.

Na de sessie bieden we een broodje aan zodat je nog wat kan napraten. Je ontvangt tevens “Ons Patent Boekje”, een handige gids over Intellectuele Eigendom.

Organisator: 
Agentschap Innoveren & Ondernemen i.s.m. Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen
Sessies:
Geen geplande sessies.

UP