Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Wie kan gebruik maken van deze subsidie?

De kmo-portefeuille is vanaf 1 april 2016 grondig vernieuwd en vereenvoudigd. Alle informatie daarover vindt u op www.vlaio.be/kmo-portefeuille.

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel ten behoeve van Vlaamse kmo’s en vrije beroepen die voldoen aan onderstaande voorwaarden:

  1. De subsidie is ten behoeve van kleine en middelgrote ondernemingen zoals gedefinieerd door de Europese kmo-definitie;
  2. De subsidie is ten behoeve van de vestigingen (en bijhorende werkenden) gelegen in het Vlaams Gewest;
  3. De subsidie is ten behoeve van ondernemingen uit de privé-sector (participatie van een administratieve overheid moet minder dan 25% zijn);
  4. De subsidie is ten behoeve van ondernemingen met een aanvaardbare hoofdactiviteit.

Ook erkende dienstverleners kunnen steun aanvragen voor zover ze een in aanmerking komende kmo zijn en indien ze beroep doen op een derde erkende dienstverlener. De publieke dienstverleners komen niet in aanmerking voor steun.

Vzw’s komen niet in aanmerking en kunnen geen gebruik maken van de kmo-portefeuille.

Wat is de hoofdactiviteit van uw onderneming?

De activiteit van uw onderneming wordt weergegeven aan de hand van de NACEBEL-code. Enkel ondernemingen waarvan de nacebel-code is opgenomen in de bijlage bij het ministerieel besluit van 1 januari 2009 komen in aanmerking. Op de website van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kunt u, op basis van uw ondernemingsnummer of naam, nagaan welke NACEBEL-code (versie 2008) voor uw onderneming van toepassing is.


UP