Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Toegankelijkheid

Windows configureren voor gebruikers die blind of slechtziend zijn

Via Beeldscherm in het Configuratiescherm kunnen gebruikers die blind of slechtziend zijn, grotere lettertypen of pictogrammen selecteren, schermelementen vergroten door een lagere schermresolutie te kiezen of het formaat van vensters en vensterranden wijzigen. Met Muis in het Configuratiescherm kunt u de muiseigenschappen wijzigen om grotere of beter zichtbare muisaanwijzers weer te geven en om de snelheid en animatie van de muisaanwijzer te bepalen.

Als u Windows-programma's gebruikt, kunt u de tekengrootte en -kleur, de achtergrondkleur en de venstergrootte wijzigen. In bepaalde programma's kunt u de elementen die in het programmavenster worden weergegeven, groter maken.

Met het dialoogvenster Eigenschappen of Standaard in MS-DOS-programma's kunt u het lettertype, de tekengrootte en -kleur, de achtergrondkleur en de grootte van de cursor en het programmavenster wijzigen.

In Windows zijn de volgende hulpmiddelen beschikbaar:

Hoog contrast

Met Hoog contrast kunt u opgeven dat in Windows kleuren en lettertypen moeten worden weergegeven die gemakkelijk te lezen zijn.

Vergrootglas

Met Vergrootglas kunt u een deel van het scherm vergroten, zodat de informatie daar gemakkelijker te lezen is.

Verteller

Verteller is een programma dat de tekst die op het scherm wordt weergegeven, hardop voorleest.

Schakeltoetsen

Als u Schakeltoetsen gebruikt, klinken er tonen als u drukt op CAPS-LOCK, NUM-LOCK en SCROLL-LOCK.

De hulpprogramma’s voor toegankelijkheid die bij Windows worden geleverd, zijn bedoeld om gehandicapte gebruikers een minimumniveau aan functionaliteit te bieden. De meeste gehandicapte gebruikers zullen voor dagelijks gebruik hulpprogramma's nodig hebben die meer geavanceerde functionaliteit bieden.

 


UP