Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Subsidie coach bedrijfsoverdracht

Wat houdt deze maatregel in?

Coaching bij bedrijfsoverdracht vertrekt van uit de menselijke aspecten van het overdrachtsproces. Het is een traject waarbij de gecoachte begeleid wordt om fundamentele keuzes te maken met betrekking tot de voorbereiding van de bedrijfsoverdracht of het leiden van het veranderingsproces dat gepaard gaat met opvolging of overname.

De coaching kan eveneens geboden worden aan de verschillende personen betrokken bij de bedrijfsoverdracht, door vanuit een neutrale positie tussen verschillende personen te bemiddelen om ze tot elkaar te brengen in het vinden van antwoorden op hun gezamenlijke vraag.

De coach heeft inzicht in alle aspecten van het overdrachtsproces maar treedt niet op als kennisleverancier. Hij kan eventueel kennisdeskundigen aanbevelen. Hij bewaakt het proces, daagt de gecoachte(n) door middel van vraagstelling en gerichte spiegeling uit tot zelfreflectie, vertrekkende van uit de niet-materiële wensen met betrekking tot de overdracht.

De coaching draagt bij tot de continuïteit van de onderneming in Vlaanderen.

Meer informatie en aanvraagprocedure

Steun voor coaching dient aangevraagd te worden via www.kmoportefeuille.be.

Advies neemt verschillende vormen aan. Twee types komen in aanmerking voor een subsidie bij de kmo-portefeuille:

  1. Schriftelijke aanbevelingen die een probleem analyseren, een concreet advies geven, een implementatieplan helpen opstellen en implementeren.
  2. Schriftelijke aanbevelingen die kansen en oplossingen signaleren, ze in kaart brengen en onderzoeken.

UP