Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Strategisch advies

De kmo-portefeuille is vanaf 1 april 2016 grondig vernieuwd en vereenvoudigd. Alle informatie daarover vindt u op www.vlaio.be/kmo-portefeuille.


Definitie

Een strategisch advies is een advies dat betrekking heeft op een kantelmoment binnen de onderneming en leidt tot beslissingen waarvan de gevolgen moeilijk omkeerbaar zijn. Dat betekent dat het advies een langetermijnoplossing biedt die invloed heeft op de hele organisatie.

Het adviesverslag dient de naam van de dienstverlener, de datum van het adviesverslag en de handtekening van de dienstverlener te vermelden.

De dienstverlener moet zijn prestatiestaten in de pijler advies, strategisch advies, advies voor internationaal ondernemen en technologieverkenning, gedurende drie jaar na de datum van de subsidieaanvraag bewaren en bij een controle een afschrift overhandigen. Meer informatie.

Welke adviezen worden beschouwd als Strategisch Advies?

Procedure

De aanvraagprocedure voor strategisch advies is uitgebreider dan die van advies.

Deze Commissie zal op basis van de voorgelegde stavingsdocumenten beslissen of de subsidieaanvraag goedgekeurd kan worden. Commissies zullen georganiseerd worden tot zolang er budget beschikbaar is om nieuwe subsidies toe te kennen. Dossiers moeten ten laatste 7 dagen voor de commissievergadering worden ontvangen om hierop te worden behandeld. Indien het dossier later wordt ontvangen, wordt het naar de volgende commissievergadering verschoven.

Voor 2015 en 2016 werden volgende data voorlopig vastgelegd. Het is altijd mogelijk dat zich wijzigingen voordoen:

  • Maandag 11 januari 2016
  • Maandag 25 januari 2016
  • Maandag 22 februari 2016
  • Maandag 14 maart 2016
  • Maandag 11 april 2016

UP