Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Nano4Health

Een Europees project dat Vlaanderen op de kaart zal zetten als een regio met slimme specialisatie in de gepersonaliseerde gezondheidszorg.

De belangrijkste doelstelling van dit project is om opkomende industrieën op het gebied van toepassingen in de gepersonaliseerde gezondhedszorg te ondersteunen. Dit vooral op het kruispunt van nano- en biotechnologieën door het opzetten en implementeren van een transnationaal ‘open leren’ en interactieve omgeving.

Doelen

  • Ontwikkeling van een beleidskader in een nauwe samenwerking tussen Europese en regionale overheden en clusters binnen een triple helix (industrie – zorg – kennisinstellingen) aanpak.
  • Samenbrengen van stakeholders (in het bijzonder kmo’s) om nieuwe waardeketens en businessmodellen in de persoonlijke gezondheidszorg te ontwikkelen, creativiteit is hierbij de katalysator
  • Versterking van cluster samenwerkingen om als hefboom de aanvaarding van gepersonaliseerde gezondheidszorg in Europa te versnellen
  • 25 concrete projecten initiëren met kmo’s komende uit de 2 technologische clusters met de creatieve sector als facilitator, zowel vanuit Vlaanderen als daarbuiten in samenwerking met andere Europese cluster organisaties.


Gerelateerde links
UP