Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Milieu- en duurzaamheidscharters

In alle Vlaamse provincies (voorlopig met uitzondering van Vlaams Brabant) kunnen bedrijven op vrijwillige basis deelnemen aan een milieu en/of duurzaamheidscharter. Deze initiatieven worden genomen door een niet-commerciële middenveld-actor (bijvoorbeeld Voka) en/ of een overheid (bijvoorbeeld een Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) en willen bedrijven aanzetten tot een actief milieubeleid.

Op vrijwillige basis verder gaan dan de milieuwetgeving

Een milieu- of duurzaamheidscharter brengt bedrijven bijeen die op een vrijwillige basis een aantal acties ondernemen op vlak van milieu (of ruimer duurzaam ondernemen) om o.a. relevante milieudoelstellingen te realiseren en verder gaan dan de milieuwetgeving voorziet. De bedrijven streven hierbij een continue verbetering van de (milieu)prestaties na.

Bedrijven die een positieve evaluatie krijgen, ontvangen voor hun prestaties een erkenningslogo. De erkenning wordt toegekend voor één jaar, maar kan verlengd worden door telkens een actieplan voor het volgende jaar in te dienen en te laten evalueren.

Subsidiebonus

Bedrijven die over een erkenningslogo beschikken, hebben bovendien recht op een subsidiebonus bij de aanvraag van een ecologiepremie.

Meer informatie over het charterinitiatief

www.charterduurzaamondernemen.be


UP