Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Kom met een goed project en geef zoveel mogelijk zekerheid over uw terugbetaalcapaciteit

Een goed ondernemingsplan

Om financiële partners te overtuigen is een goed ondernemingsplan noodzakelijk. Het ondernemingsplan omschrijft duidelijk de plannen van de onderneming: welke activiteiten wenst u in welke markt te realiseren? U geeft dit weer aan de hand van een omgevingsanalyse en een hieraan gekoppeld commercieel, organisatorisch en financieel plan.

Het financiële luik geeft een duidelijk overzicht van de investeringen, de kosten en de opbrengsten die worden voorzien. Worden er voldoende financiële middelen geraamd en is de terugbetaling van vreemde middelen haalbaar? Antwoorden op deze vragen dient de bank te kunnen terugvinden in uw ondernemingsplan, waarbij u best ook een kasplan per maand toevoegt.

Gebruik het Startkompas van het Agentschap Innoveren & Ondernemen als basis voor de opmaak van uw ondernemingsplan. Het startkompas brengt de haalbaarheid van uw project in kaart. Voor het opmaken van een financieel plan kan u een beroep doen op uw boekhouder. Daarna werkt u uw plan verder uit aan de hand van de aanbevelingen in de Leidraad voor het opstellen van een ondernemingsplan.


UP