Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hoe wordt de uitbetaling van de steun aangevraagd?

De uitbetaling dient door de onderneming te worden aangevraagd en dit ten laatste binnen zes maanden na het beëindigen van de investeringen of opleidingen. De uitbetaling van de toegekende steun verloopt in drie schijven:

  • een eerste schijf (30 %): uitbetaling ten vroegste 30 dagen na de beslissing tot toekenning van de subsidie en op voorwaarde dat het project werd gestart.
     
  • een tweede schijf (30 %): uitbetaling ten vroegste 30 dagen na de beslissing tot toekenning van de subsidie en op voorwaarde dat 60 % van het project werd uitgevoerd.
     
  • een derde schijf (40 %): uitbetaling ten vroegste 30 dagen na de beslissing tot toekenning van de subsidie en op voorwaarde dat het project volledig werd gerealiseerd en wordt geëxploiteerd in de onderneming. Verder mogen er ook geen achterstallen zijn bij de RSZ. Het dossier zal gecontroleerd worden de inspectiediensten van het agentschap ondernemen.

Afhankelijk van de vaststellingen tijdens de eindcontrole kan de steun worden herzien. De situaties waarbij kan worden overgegaan tot herziening kan u vinden in artikel 47 en 48.


Contact informatie

Contact informatie

Agentschap Innoveren & Ondernemen
Afdeling Bedrijfs- en omgevingssteun
Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
UP