Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hoe maakt u uw onderneming klaar voor de bedrijfsoverdracht?

Afbeelding van ondernemer op leeftijdBij de overdracht van uw onderneming is het van belang dat u uw kennis overbrengt naar degenen die de onderneming zullen verder zetten, opvolgers of overnemers.

Wilt u een goede prijs krijgen voor uw onderneming dan moet ze aantrekkelijk zijn voor de potentiële kopers. U maakt uw onderneming aantrekkelijker door alsnog daar waar nodig aanpassingen door te voeren. Aanpassingen zijn mogelijk op velerlei vlakken: management, organisatie, juridisch, financieel, strategisch. Al deze aanpassingen zullen ertoe bijdragen dat kansen op een succesvolle verderzetting verhoogd worden. Vanzelfsprekend zal dit weerspiegeld worden in de waarde van de onderneming en dus ook in de prijs die u uiteindelijk zult ontvangen.

U leest er meer over in de brochure ‘Uw onderneming klaar voor de overdracht’. Deze maakt deel uit van het Informatiepakket Bedrijfsoverdracht. U kan dit gratis aanvragen via onze website.

Beoordeel alvast met een van onze online tests welke de voornaamste aandachtspunten zijn voor uw onderneming.

De Vlaamse overheid ondersteunt een goede voorbereiding van de bedrijfsoverdracht met steunmaatregelen voor coaching en advies.

De Raad van bestuur heeft een belangrijke rol in de opvolgingsproblematiek. Lees hierover meer.


UP