Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Geoloket bedrijventerreinen

Op het geoloket bedrijventerreinen (MagdaGeo) kunnen overheden en burgers terecht om informatie op te vragen rond ondernemingen en bestemde, geplande en in ontwikkeling zijnde bedrijventerreinen. MagdaGeo is een loket dat d.m.v. de nieuwste ontsluitingstechnologieën geografische data rechtstreeks bij de producent gaat halen en deze in real-time beschikbaar stelt. Zo kan men voor heel Vlaanderen o.a. luchtfoto’s, Gewestplan, Ruimtelijke uitvoeringsplannen, Grootschalig Referentiebestand, bedrijventerreinen en –percelen, businesscenters en  VKBO ondernemingsgegevens en openbare vervoerslijnen raadplegen. De gegevens zijn verder verrijkt met informatie over tewerkstelling en de verkorte weergave van de jaarrekeningen van ondernemingen.

Voorbeeld kaart

Daarnaast beschikt het loket over tal van zoekmogelijkheden die met elkaar gecombineerd kunnen worden. Op die manier kan MagdaGeo antwoord bieden op tal van vragen, bijvoorbeeld:

  • Waar in mijn gemeente bevinden zich nog beschikbare bedrijventerreinen tussen 1000 en 2000 m²?
  • Welke planningsinitiatieven rond bedrijventerreinen zijn er op til in zone waar ik mij wil vestigen?
  • Wanneer wordt de uitgifte van een bedrijventerrein verwacht?
  • Hoe groot is mijn eigendom volgens het Grootschalig Referentiebestand?
  • In welke bestemmingsgebied ligt mijn woning of bedrijf?
  • Hoeveel bedrijven met een gelijkaardige activiteit bevinden zich in een straal van 3 km rond het adres van mijn bedrijf?
  • Zijn er voldoende busverbindingen op een potentiële locatie waar ik mij wil vestigen?

Het loket beschikt verder over een exportfunctie zodat de data ook nog verder digitaal bewerkt kunnen worden.

Voor professionele gebruikers (o.a. gemeentebesturen, intercommunales…) zijn er nog extra meldings- en aanpassingsmogelijkheden, zodat die gebruikers ook rechtstreeks kunnen bijdragen aan de kwaliteit van de aanwezige informatie. Via een beheersmodule kunnen zij het loket ook aanpassen naar hun eigen smaak en behoeften en dit zelfs op eenvoudige wijze integreren in hun bestaande website.

Het publieke loket is vrij toegankelijk via deze link:

http://magdageo.vlaanderen.be/desk/AO_PUB/


UP