Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Diplodatabank - DIPLO

Om te weten of u met uw opleiding uw ondernemersvaardigheden kunt bewijzen, kan u terecht bij een erkend ondernemingsloket. U kan echter ook de diplodatabank bevragen.

Voor het bewijs van ondernemersvaardigheden komen alleen diploma’s van een school of een jury in aanmerking die wordt ingericht, erkend of gesubsidieerd door de Staat, de Gemeenschappen of de Gewesten. Privé-onderwijs is dus in principe uitgesloten. Hetzelfde principe geldt voor buitenlandse diploma’s. Informatie over de erkende buitenlandse scholen kunt op de website ENIC-NARIC vinden

Het gaat hier uitsluitend over de ondernemersvaardigheden bedoeld in de kmo-programmawet van 10 februari 1998 tot bevordering van het zelfstandig ondernemerschap. Dat zijn :

  • de basiskennis van het bedrijfsbeheer, verplicht voor iedere persoon die in het handelsregister moet worden ingeschreven
  • de beroepsbekwaamheid, naast de basiskennis van het bedrijfsbeheer verplicht voor degenen die één van de gereglementeerde zelfstandige beroepen wil uitoefenen.

Indien DIPLO uw diploma niet vindt of bij twijfel, raadpleeg dan uw Ondernemingsloket. DIPLO kan de overheid niet binden. U kunt alleen rechten putten uit de tekst van de wetten en besluiten zelf. DIPLO komt nooit in de plaats van het oordeel van de bevoegde overheden.

U kan hier de DIPLO-databank raadplegen.


UP