Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Ambitieus ondernemen

inspiratiesessie ambitieus ondernemerschap 29 januari 2016

Agentschap Innoveren & Ondernemen richtte voor haar medewerkers en de partners waar het agentschap mee samen werkt, een inspiratiesessie in over het thema ambitieus ondernemerschap.

Alexander Van Laer startte zijn bedrijf FLAVR.be op 15 januari 2016. Hij bracht een verhaal over de factoren die in zijn jeugd een grote invloed hebben gehad op zijn ambities vandaag.
> presentatie
> website 

Professor Erik Stam van Universiteit Utrecht legde uit waarom een overheid naast 'meer ondernemers' ook moet inzetten op 'ambitieuzere ondernemers'. Een goed beleid omvat een mix van 4 prioriteiten: meer ambitieuze burgers (attitude en cultuur), meer starters (kansherkenning, risicobereidheid, ondernemersvaardigheden, ondernemerschap als carrièrekeuze, status van succesvolle ondernemers), meer ambitieuze ondernemers (groeiattitude) en meer waardecreatie (drempels die groei belemmeren wegnemen). Hij ging ook dieper in op de voorwaarden waaronder een ondernemend ecosysteem goed kan functioneren.
> presentatie
> paper 1: transities naar ambitieus ondernemerschap en ondernemingsgroei
> paper 2: entrepreneurial ecosystems and regional policy
> paper 3: local policies for high-employment growth enterprises

Samuel De Wever van Destiny spitste zijn presentatie toe op de moeilijkheden die hij ondervindt bij het opschalen van zijn bedrijf. Risicokapitaal tussen 2 en 10 miljoen euro blijkt in Vlaanderen moeilijk te vinden.
> presentatie
> website

Professor Erkko Autio van Imperial College Business School London concentreerde zich op ondernemende ecosystemen. Een verhaal over bridging, buffering, boosting en bounding.
presentatie
> paper 1: retaining winners
> paper 2: evaluation Vigo
> paper 3: growth and growth intentions


UP